- Identificirati pojave, procese i promjene u agroekosustavu.
- Interpretirati pojave, procese i promjene u agroekosustavu.
- Analizirati značenje, funkcije i socioekonomska obilježja poljoprivrede u ukupnoj ekonomskoj strukturi gospodarstva.
- Interpretirati značenje, funkcije i socioekonomska obilježja poljoprivrede u ukupnoj ekonomskoj strukturi gospodarstva.
- Koristiti menadžerske i marketinške alate u procesu upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno poljoprivrednim gospodarstvom.
- Opisati mjere i metode zdravstvene zaštite bilja.
- Organizirati provođenje mjera i metoda iz područja biljnog zdravstva.
- Prepoznati važnost primjene znanosti u poljoprivredi i agrosustavu svog okružja .
- Opisati senzorske karakteristike poljoprivrednih proizvoda.
- Prepoznati ulogu senzorske analize u kontroli kvalitete poljoprivrednih proizvoda.
- Primijeniti sustave sigurnosti hrane u agrobiznisu od polja do stola.
- Objasniti osnove EU I HR legislative u agrobiznisu.
- Raspravljati na temu zaštićenih oznaka izvornosti.
- Napraviti procjenu proizvodnih sposobnosti tla i gnojidbe.
- Objasniti upotrebu modernih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji.
- Objasniti agroekološke uvjete za uzgoj različitih poljoprivrednih kultura.
- Opisati građu i objasniti funkciju pojedinih biljnih organa i tkiva.
- Objasniti procese rasta i razvitka biljaka.
- Objasniti upotrebu različitih tehničko tehnoloških rješenja u proizvodnji voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i vinove loze.
- Objasniti osnove biljne biotehnologije i proces proizvodnje sadnog materijala voća, presadnica povrća, cvijeća, ukrasnog, ljekovitog i aromatičnog bilja i vinove loze.
- Opisati glavne sorte i najvažnije vinske „brendove“ (oznake) Hrvatske i svijeta.
- Objasniti važnost enologije u razvoju vinarstva.
- Primijeniti tehnološke postupke i radnje koje se koriste u vinarstvu.
- Opisati ovisnost kemijskog sastava i organoleptičkih karakteristika vina s "terroirom".
- Interpretirati rezultate dobivene različitim analitičkim, senzornim i mikrobiološkim metodama.
- Odrediti osnovni kemijski i mikrobiološki sastav vina.
- Upotrebiti različite senzorske metode procjene kvalitete vina.
- Primijeniti agrotehničke mjere i radnje koje se koriste u vinogradarstvu.
- Procijeniti kakvoću i zdravstvenu ispravnost grožđa.
- Analizirati agroekološke uvjete za uzgoj vinove loze.
- Objasniti morfološku građu i funkciju organa vinove loze.
- Analizirati agroekološke uvjete za uzgoj voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i masline.
- Objasniti građu i funkciju pojedinih organa voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja.
- Primijeniti odgovarajuću tehnologiju uzgoja voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja na otvorenom i u zaštićenim prostorima.
- Primijeniti sortnu agrotehniku voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja.
- Primijeniti osnovne postupke kod skladištenja i prerade voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja.