Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
  • Identificirati pojave, procese i promjene u agroekosustavu.
  • Interpretirati pojave, procese i promjene u agroekosustavu.       
  • Analizirati značenje, funkcije i socioekonomska obilježja poljoprivrede u ukupnoj ekonomskoj strukturi gospodarstva.
  • Interpretirati značenje, funkcije i socioekonomska obilježja poljoprivrede u ukupnoj ekonomskoj strukturi gospodarstva.
  • Koristiti menadžerske i marketinške alate u procesu upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno poljoprivrednim gospodarstvom.
  • Opisati mjere i metode zdravstvene zaštite bilja.
  • Organizirati provođenje mjera i metoda iz područja biljnog zdravstva.
  • Prepoznati važnost primjene znanosti u poljoprivredi i agrosustavu svog okružja .
  • Opisati senzorske karakteristike poljoprivrednih proizvoda.
  • Prepoznati ulogu senzorske analize u kontroli kvalitete poljoprivrednih proizvoda.
  • Primijeniti sustave sigurnosti hrane u agrobiznisu od polja do stola.
  • Objasniti osnove EU I HR legislative u agrobiznisu.
  • Raspravljati na temu zaštićenih oznaka izvornosti.
  • Napraviti procjenu proizvodnih sposobnosti tla i gnojidbe.
  • Objasniti upotrebu modernih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji.
  • Objasniti agroekološke uvjete za uzgoj različitih poljoprivrednih kultura.
  • Opisati građu i objasniti funkciju pojedinih biljnih organa i tkiva.
  • Objasniti procese rasta i razvitka biljaka.
  • Objasniti upotrebu različitih tehničko tehnoloških rješenja u proizvodnji voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i vinove loze.
  • Objasniti osnove biljne biotehnologije i proces proizvodnje sadnog materijala voća, presadnica povrća, cvijeća, ukrasnog,  ljekovitog i aromatičnog bilja i vinove loze.     
  • Opisati glavne sorte i najvažnije vinske „brendove“ (oznake) Hrvatske i svijeta.
  • Objasniti važnost enologije u razvoju vinarstva.
  • Primijeniti tehnološke postupke i radnje koje se koriste u vinarstvu.
  • Opisati ovisnost kemijskog sastava i organoleptičkih karakteristika vina s "terroirom".
  • Interpretirati rezultate dobivene različitim analitičkim, senzornim i mikrobiološkim metodama.
  • Odrediti osnovni kemijski i mikrobiološki sastav vina.
  • Upotrebiti različite senzorske metode procjene kvalitete vina.
  • Primijeniti agrotehničke mjere i radnje koje se koriste u vinogradarstvu.
  • Procijeniti kakvoću i zdravstvenu ispravnost grožđa.
  • Analizirati agroekološke uvjete za uzgoj vinove loze.
  • Objasniti morfološku građu i funkciju organa vinove loze.
  • Analizirati agroekološke uvjete za uzgoj voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i masline.
  • Objasniti građu i funkciju pojedinih organa voća, povrća, masline,  ljekovitog i aromatičnog bilja.
  • Primijeniti odgovarajuću tehnologiju uzgoja voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja na otvorenom i u zaštićenim prostorima.
  • Primijeniti sortnu agrotehniku voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja.
  • Primijeniti osnovne postupke kod skladištenja i prerade voća, povrća, masline, ljekovitog i aromatičnog bilja.