U organizaciji udruge „Mi Možemo“ iz Slivna, 18. svibnja 2025. godine održan je okrugli stol pod nazivom „Manje pure, više fiskulture“, s ciljem podizanja svijesti o važnosti pravilne prehrane, lokalne proizvodnje hrane i očuvanja zdravlja kroz kvalitetan način života.
Među istaknutim sudionicima bio je i prof. dr. sc. Frane Strikić, voditelj diplomskog studija Agronomija Mediterana, koji je govorio o izazovima suvremene prehrane te važnosti povratka lokalno uzgojenim, sezonskim i nutritivno bogatim namirnicama. U svom izlaganju naglasio je ključnu ulogu agronoma u stvaranju održivih prehrambenih sustava koji doprinose zdravlju ljudi, ali i zaštiti okoliša.
Okrugli stol okupio je stručnjake iz različitih područja - medicine, agronomije, nutricionizma i obrazovanja - a zajednički cilj bio je otvoriti dijalog o tome kako današnje prehrambene navike utječu na zdravlje, osobito kod djece i mladih, te kako možemo potaknuti promjene kroz edukaciju, lokalne inicijative i konkretne mjere u zajednici.
Više o samom događanju pročitajte na poveznici: LINK